vineri, 14 septembrie 2012

Seful are intotdeauna dreptate

-Vasileeeeeeeeeeeeee! Vino imediat la mine. Te duci in magazia 3 si aduci de acolo cutia de cinci litri de vopsea albastra. Sa ne apucam sa vopsim gardul de la lac, ca ne prinde 1 Mai cu vopseaua aia scorojita pe gard.

Vasile era barmanul restaurantului si lucra in Satul de Vacanta de mai bine de 5 ani. Il stia bine pe Costica, patronul. Ii stia toata obiceiurile, ii cunostea toate mofturile si stia ca seful are intotdeauana dreptate. Asa ca a plecat cu un mers leganat spre magazia 3, aflata in curtea interioara pentru a aduce nenorocita de galeata cu vopsea. Ura sa dea gardurile cu vopsea, dar mai presus de tot, ura mirosul de diluant care ii irita narile si il facea sa lacrimeze.

-Sefu, e o o galeata de vopsea, dar nu e albastra. E verde!
-Esti prost! Ce? Eu nu stiu ce am cumparat? Carmen, du-te tu! E o galeata de vopsea. Cu capac alb. Ieri am luat-o de la Metro. Era la oferta.

Carmen pleca zambind spre magazia 3. La cei 38 de ani era cea mai inteleapta dintre angajati. Nu degeaba era mana dreapta a lui Costica, el un fost bucatar uns cu toate alifiile si care cunostea fiecare furculita din restaurant si fiecare cui  din curte, ea sefa de sala de cand restaurantul fusese privatizat. Zambea pentru ca stia ca Vasile avea dreptate.

-Sefu, e o galeata cu vopsea. Bate usor spre albastru, dar e cam...verde.
-Numai prosti, sunt inconjurat de prosti si incapabili. Adriane, du-te tu, ca nu degeaba ai facultate

Dupa numai 30 de secunde era sa faca o criza de nervi, cand si acesta i-a spus  ca vopseaua e .....verde. L-a impacat tot Carmen, care stia cum sa il ia si sa il potoleasca si toti s-au apucat de vopsit gardul principal. Bucatari, barmani, ospatari, femei de serviciu si ...seful Costica. La final a iesit o minunatie de gard ......verde.

-Sefu, striga Carmen spre el dupa ce isi umpluse mana cu un smoc de iarba de primavara. Ce culoare are iarba asta?
-Verde!
-Si gardul? spuse Carmen lipind de scandurile de lemn firele de iarba de aceeasi uanta.
-Albastru! veni sec verdictul sefului

Un comentariu: